Mental Aritmetik


Zeka gelişiminde erken yaş eğitimi oldukça önemlidir. Bu dönemde çocuklarımıza verilen doğru etiğim çocukların uzun vadeli ve hayat boyu kazanımlar elde etmesine yardımcı olur.

ÖZEL BİLİM ve SANAT ANAOKULU olarak zeka gelişimini desteklemek amacı ile okulumuzda isteğe bağlı olarak mental aritmetik eğitimi vermekteyiz.

ümraniye mental artimatik anaokulu çocuk yuvası umraniye-atakent-mentalaritmatik-anaokulu umraniye-anaokulu-mental-aritmetik çocuk yuvası anaokulu ümraniye mental artimatik anaokulu-mental-aritmetik-umraniye

Mental aritmetik 5-14 yaş arasındaki bireyler için beynin sağ ve sol loblarının uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan bir zihinsel gelişim programıdır.

Bu eğitim sistemiyle insanlar kağıt, kalem ve hesap makinesi kullanmadan 2 haneli,3 haneli hatta 4haneli sayılarla saniyeler içinde zihinden işlem yapabilmektedir.
Bu programının en büyük artılarından biride üst düzeyde zihinsel işlem yaparken aynı zamanda konsantrasyonu maksimum seviyeye çıkarmasıdır. Bu sayede öğrenciler derslerinde de üstün başarı göstermektedirler.
Böylelikle öğrencilerimizin diğerlerine göre sağ ve sol beyin lobları daha gelişmiş olur. Bu sebeple öğrencilerimizin kendine güvenleri daha fazla olur,daha yaratıcı olurlar ve de bir konuya odaklanmaları daha yüksek düzeyde gerçekleşir.
Sayısal işlemler beynin sol lobu ,hayalgücü ise beynin sağ lobu tarafından yönetilmektedir.Bu iki lobun senkronize çalışmasıyla matematiksel işlemler otomatikleşmekte ve artık unutma olayı azalmaktadır.

Leave a comment